

12-15 paradajza
1 grančica celera
10 zrna bibera
1 štapić rena
2 dl sirćeta
8 dl vode
2 kašičice soli
Priprema
1. Zeleni paradajz očistite od peteljki i probarite u ključaloj vodi pet-šest minuta, zatim ga izvadite i odmah potopite u hladnu vodu na minut-dva. 2. Kad se paradajz ocedi, ređajte ga u tegle. Dodajte list celera, biber i štapiće rena. 3. Nalijte blagim sirćetom, dodajte dve kašičice soli, povežite duplim celofanom i ostavite na hladnom.

kanelstång ger också god smak till de syltade tomaterna.
Ingredienser:
Syltade gröna tomater
- 1 kg tomater, gärna små fasta och gröna
- 2 liter vatten
- 1 msk salt
- INLÄGGNING TILL SYLTADE TOMATER: 2 dl ättiksprit (12 %)
- 3 dl vatten
- 2,5 dl socker
- 1 tumme färsk ingefära
- 3 kryddnejlikor
- 7 vitpepparkorn
- 1 kanelstång (valfritt)
Tillagning:
- Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd.
- Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Lägg ner tomaterna och sjud dem i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag.
- Sterilisera burken eller burkarna du ska använda genom att värma dem i 120 grader ugn i tio minuter eller koka dem.
- Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig.
- Lägg i tomaterna och sjud dem i 10 minuter. Det gör inget om de går sönder i skalet. Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmeladlik röra.
- Ta upp tomaterna och lägg dem i burken eller burkarna.
- Låt lagen koka upp och koka i några minuter. Häll över tomaterna. Sätt på lock direkt och sätt att svalna. Förvara mörkt och svalt. Inlagda tomater håller sig i ett år.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
thank you for your opinion