Daniel var idag oerhört sugen på brownies, så nu bakade jag brownies! och avslutar det sköna dagen med en riktigt kladdkaka !
Brownies chokladrutor. Gott och enkelt recept på smaskiga brownies. Garneringen är valfri men det blir extra gott med choklad på. Tid: 1 timme, varav 35 minuter i ugnen, ca 24 st
Ingredienser:
•100 g hasselnötkärnor (kan uteslutas)
•eller valnötter
•150 g smör •0.75 dl kakao •3 st ägg •3 dl strösocker •0.5 tsk bakpulver •2.5 dl vetemjöl
Garnering: •100 g mörk choklad •ca 50-100 g (½-1 nöt per brownie) valnötter
Gör så här:
Sätt på ugnen på 150°C. Ta fram en ugnsform ca 20x35 cm och smörj och bröa den eller klä den med bakplåtspapper. Har du en teflonform kan du ta den som den är utan att smörja och bröa.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon och rör tills det blir en slät smet utan klumpar. Låt svalna.
Hacka nötterna (om man inte tål eller gillar nötter kan dessa uteslutas från receptet). Använd gärna matberedare eller mixer. Annars kan man också använda en vass kniv.
Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Använd gärna elvisp som du kan fortsätta använda tills smeten är klar.
Vispa ner bakpulvret så det blir jämnt fördelat. Vispa ner chokladblandningen. Vispa sist ner mjölet och nötterna.
Häll smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i 150°C i 35 minuter.
Låt kakan svalna ca 5 minuter. Skär den i rutor med en kniv.
OBS! Tänk på att efter du vispat ner chokladblandningen så bör du göra resten ganska snabbt och in i ugnen direkt. Tänk på att efter du vispat ägg och socker så ska du inte vispa längre tid än tills du fått en jämn smet.
Garnering: Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Pensla choklad på browniesarna och lägg på en halv eller hel valnöt på varje brownie. Låt chokladen stelna.
Lägg rutorna i en plastburk med bakplåtspapper mellan lagren. De går bra att frysa.
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
thank you for your opinion